Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Στους δρόμους τα τρακτέρ την άλλη Κυριακή Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη αγροτών Φαναρίου και Πρέβεζας



Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Σύσκεψη αγροτών πραγματοποιήθηκε σήμερα στην οποία συμμετείχαν μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Φαναρίου του Δήμου Πάργας και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα κοινά προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων και τονίσθηκε, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ανάγκη για ενωτικό πανελλαδικό αγώνα, διεκδικώντας μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτατες εγγυημένες τιμές, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ένα από μεγαλύτερα πρόβλημα που υπάρχουν για την καλλιεργητική περίοδο που έρχεται είναι ότι δεν θα υπάρχει νερό να ποτίσουν, εξαιτίας του μεγάλου χρέους του ΤΟΕΒ προς την ΔΕΗ με συνέπεια να έχει κόψει το ρεύμα.

Έτσι, αποφασίστηκε να βγουν στους δρόμους οι αγρότες με τα τρακτέρ την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, όπως αποφασίστηκε και στη μαζική σύσκεψη που οργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Στη συνέχεια, κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα.


prevezanews.gr


Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Επικοινωνήστε Μαζί μας Διεύθυνση Πλατεία Πύρρου 1, 45221, Ιωάννινα Τηλ +30 26510 41100 E-mail info@irha.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου