Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Ικανοποίηση για την απόρριψη και των δύο μελετών εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάρκων στις τοποθεσίες "Βόιδι" και "Κάτω Βλάχα" Κρανέας


Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τις αρνητικές αποφάσεις που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου το οποίο απέρριψε τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων όσον αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων στις τοποθεσίες «Βόιδι» και «Κάτω Βλάχα» στον ορεινό όγκο της Κοινότητας Κρανέας. Οι απορρίψεις των δύο μελετών ήρθαν να επισφραγίσουν το ομόφωνο και ηχηρό «όχι» του δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και τις κινητοποιήσεις των ΤΟΕΒ και των κατοίκων.
Κατά τη σημερινή διαδικασία της εκδίκασης το δίκαιο αίτημα για τη μη εγκατάσταση φωτοβολταικών πάρκων, υποστήριξε με τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ζηρού, κ. Νικόλαος Καλαντζής και ο δικηγόρος που έχει αναλάβει τη νομική υποστήριξη κ. Τρύφωνας Κόλλιας. Καταλυτική υπήρξε και η γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Δασών Πρέβεζας που υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο μέρος των εκτάσεων είναι χαρακτηρισμένο ως δάσος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου