Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Ιδιαίτερα προβληματική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι της Ηπείρου, 17 μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.



Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κυλιόμενη δημοσκόπηση* του afttodioikisi.gr σε δείγμα 614 ατόμων:

-Περισσότεροι από 2 στους 3 (ποσοστό 64%) δηλώνουν λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από το έργο του σημερινού περιφερειάρχη κ. Αλέκου Καχριμάνη, ενώ, απόρροια αυτού είναι, το 61% να ζητά να εκλεγεί άλλος περιφερειάρχης Ηπείρου. Μάλιστα, το ποσοστό που δηλώνει ότι ο κ. Καχριμάνης είναι «καταλληλότερος για περιφερειάρχης της Ηπείρου» είναι ακόμη χαμηλότερο (30%), με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο ΠΕΣΥ Ηπείρου, Σπύρο Ριζόπουλο να εμφανίζεται ως ο βασικός διεκδικητής με ποσοστό 25%.

-Ακόμη μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα για τους δημάρχους, καταρχήν των τεσσάρων μεγάλων πόλεων της Ηπείρου (Γιάννης -Μωϋσής Ελισάφ, Άρτα - Χρίστος Τσιρογιάννης, Πρέβεζα -Νίκος Γεωργάκος, Ηγουμενίτσα -Γιάννης Λώλος), αλλά και των υπόλοιπων δήμων της περιοχής, καθώς περισσότεροι
από 3 στους 4 (ποσοστό 77%) δηλώνουν λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από το έργο τους. Με το 62% να ζητά να επανεκλεγεί άλλος δήμαρχος.

-Κι αυτό γιατί το 42% θεωρεί ότι περιοχή που κατοικεί έγινε μάλλον χειρότερη ή χειρότερη τα τελευταία 2 -3 χρόνια, έναντι του 32% που θεωρεί ότι μάλλον έμεινε η ίδια και μόλις 25% που πιστεύει ότι έγινε καλύτερη.

-Τα μεγαλύτερα τοπικά προβλήματα, κατά τους Ηπειρώτες, είναι κατά σειρά: Το οδικό δίκτυο (61%), καθαριότητα -σκουπίδια (53%), κυκλοφοριακό -χώροι στάθμευσης (38%).









 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου